Leuke projecten waar ik momenteel composities voor mag maken. Theaterspektakel Watervlucht en Harmonie de Bazuin ism Mondo Leone – 100-jarig jubileumconcert - TivoliVredenburg.


Cinema, de short animatie van Merel Hamers heeft  in november 2018 van het Mediafonds subsidie gekregen! Vanaf juni in de Pathé-bioscopen te zien. Ik mag de filmmuziek maken. 


Voor mijn vader maakte ik muziek voor stem, harp en cello bij het gedicht “Mijn man” van Willem Wilmink.


Piratenprinses

piratenDe nieuwe interactieve kleutervoorstelling van Theater Tweekant Piratenprinses beleefde al vanaf februari 2018 de eerste try outs. Deze keer schreef ik zowel de tekst als de muziek. Derk Oudshoorn (Koeterwaals) heeft de puntjes op de “ï” gezet met zijn regie. Via het Kunstmenu op scholen in Utrecht te zien. Ook is de voorstelling te boeken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of 06-81205956.

 

 


Luchtruim

Voor het Dutch Ladies Orchetra, een harmonie-orkest bestaande uit louter vrouwen arrangeerde ik mijn compositie Luchtruim.


 

alsAls ik loop te dwalen

Voor Alzheimer Nederland zette ik een gedicht van Margaret Massop, een van de kantoormedewerkers op muziek. Annemarie Henselmans en Marinke Hamers hebben het prachtig ingezongen, terwijl ik gitaar speelde.

I made a song from a poem made by Margaret Massop. Soon it will be heard on the webside from Stichting Alzheimer Nederland. Annemarie Henselmans and Marinke Hamers sang it really well for me. I played the guitar.

 


katMuziektheater:  Waar is kat? (3+)

Deze interactieve voorstelling van Tweekant speelde bij de Zingende Toren met live muziek van het glascarillon. Ook in de voorleesweek in januari 2019 is hij  te zien in bibliotheken.  

 

 


Reizigersadvies

Voor  pianist Daan van den Hurk schreven Mary Helema en ik ‘poëziemuziek’. De composities zijn ontstaan uit de ingesproken gedichten; de toonhoogten en ritmsche patronen van de voordracht bepaalden de muziek die bij de gedichten geschreven werd. De eerste 3 composities op gedichten Reizigeradvies, Schapen en Anders zijn in februari 2016  in het Muzieklokaal in Utrecht in premiere gegaan. Ook zijn ze als een bladmuziekbundel  onder de naam Reizigersadvies bij Edition Matching Arts uitgegeven.   

For pianist Daan van den Hurk we made three poemcompositions named: Reizigersadvies. The  scores are published by Edition Matching Arts.

 


Geef ons vrede

Voor een koor in Duitsland arrangeerde ik Geef ons vrede van Robert Long.  

 


 voizVoisz


Voor closeharmonykoor Voisz uit Utrecht in samenwerking met Bigband Utrecht maakte ik een arrangement voor koor en blazers van Lovely Head van Goldfrapp.

For Closeharmonychoir Voisz and Big Band Utrecht I arranged Lovely Head from Goldfrapp.

 

 

 

 


charomnyCharmony

We put the charm in harmony" Voor de vier Close Harmony-meiden van Charmony heb ik de jingle http://www.youtube.com/watch?v=8R2tCSYjBSg en het eigen nummer Better of with tea geschreven en arrangementen van Fever en Mr. Sandman gemaakt.
Charmony (English)

For this ladies close-harmony quartet I wrote their jingle 
http://www.youtube.com/watch?v=8R2tCSYjBSg and the number Better of with tea. I also arranged Fever and Mr. Sandman for them. 

They can be heard and seen on:  www. charmonymusic.nl

 


Octeteco

Octeteco voor acht blokfluiten is bij Donemus uitgegeven en is inmiddels via de webshop te koop, evenals Pialka voor piano/clavecimbel en Something blue, voor piano.  In mei/juni zal het in premiere gaan met een octet van Sascha Mommerts.                        

Octeteco has recently been puplished  by Donemus. Available in the webshop of Donemus aswell as Pialka for pianoforte/clavecimbel as Something blue? for piano. 

 


Zin in swing 


Bij uitgeverij Iduna VOF is mijn bundel "Zin in swing" voor gitaarkwartet uitgekomen. Het is op internet verkrijgbaar via:   http://www.iduna-deurne.nl/0116.htm

In "El Maestro"  nr.52 , het blad van de European Guitar Teachers' Association kreeg ik een mooie recentie voor de composities van zowel "Zin in swing" als de "Modale dansen".

If you like to swing? (English)

For a quartet of guitarpupils I made five compositions: Boogie, Ragtime, Walking, Capo's and Chords and Song. 'Zin in swing?' has been published at Iduna VOF and is available on the internet in a few days.

http://www.iduna-deurne.nl/0116.htm

 In "El Maestro"  the magazine of  the European Guitar Teachers' Association I got a review for these compositions aswell as for "modale dansen". 


Harmonietta

Deze compositie voor 5-stemmig flexibele bezetting en 2 percussiepartijen is mijn nieuweste werk dat wordt uitgegeven bij Mansarda. Reeds via internet verkrijgbaar. 

Harmonietta (English)

A new compositie for 5-stemmig flexible score and 2 percussionparts has been published  at Mansarda.  It is available on the internet now.


Something Blue


Voor Marcel Worms, (klassiek) pianist, schreef ik het stuk 'Something blue?' voor zijn Bluesproject. Het album werd uitgegeven door Muziek Centrum Nederland en de CD
met 'Made in Holland' - 17 New Dutch Blues-  gepresenteerd tijdens zijn concert in het Bethaniënklooster  in Amsterdam op het Festival Nederlandse Kamermuziek.

Something blue? I wrote this composition for solo-piano for Marcel Worms. He recorded it on Made in Holland 17 new Dutch blues.