Cinema

Cinema, de short animatie van Merel Hamers heeft  in november 2018 van het Mediafonds subsidie gekregen! Vanaf juni in de Pathé-bioscopen te zien. Ik mag de filmmuziek maken. 

Mijn man

Voor mijn vader maakte ik muziek voor stem, harp en cello bij het gedicht “Mijn man” van Willem Wilmink.

Piratenprinses

De nieuwe interactieve kleutervoorstelling van Theater Tweekant Piratenprinses beleefde al vanaf februari 2018 de eerste try outs. Deze keer schreef ik zowel de tekst als de muziek. Derk Oudshoorn (Koeterwaals) heeft de puntjes op de “ï” gezet met zijn regie. Via het Kunstmenu op scholen in Utrecht te zien. Ook is de voorstelling te boeken via info@theatertweekant.nl , of 06-81205956.

Luchtruim

Voor het Dutch Ladies Orchetra, een harmonie-orkest bestaande uit louter vrouwen arrangeerde ik mijn compositie Luchtruim.

Als ik loop te dwalen

Voor Alzheimer Nederland zette ik een gedicht van Margaret Massop, een van de kantoormedewerkers op muziek. Annemarie Henselmans en Marinke Hamers hebben het prachtig ingezongen, terwijl ik gitaar speelde.

I made a song from a poem made by Margaret Massop. Soon it will be heard on the webside from Stichting Alzheimer Nederland. Annemarie Henselmans and Marinke Hamers sang it really well for me. I played the guitar.

Muziektheater: Waar is kat? (3+)

Deze interactieve voorstelling van Tweekant speelde bij de Zingende Toren met live muziek van het glascarillon. Ook in de voorleesweek in januari 2019 is hij  te zien in bibliotheken.  

Reizigersadvies

Voor  pianist Daan van den Hurk schreven Mary Helema en ik ‘poëziemuziek’. De composities zijn ontstaan uit de ingesproken gedichten; de toonhoogten en ritmsche patronen van de voordracht bepaalden de muziek die bij de gedichten geschreven werd. De eerste 3 composities op gedichten Reizigeradvies, Schapen en Anders zijn in februari 2016  in het Muzieklokaal in Utrecht in premiere gegaan. Ook zijn ze als een bladmuziekbundel  onder de naam Reizigersadvies bij Edition Matching Arts uitgegeven.   

For pianist Daan van den Hurk we made three poemcompositions named: Reizigersadvies. The  scores are published by Edition Matching Arts.

mariannehof@yahoo.com