Momenteel

Anna Maria McElwain, een zeer goede clavichord speelster uit Kuopio Finland, stuurde mij het voor gedragen gedicht  Waite Mait, een gedicht van haar vader. Ik zet het nu op muziek.

Voor de Dag van de Componist ga ik een ingesproken gedicht over een Trein (van en door Mary Heylema) op muziek zetten. Hopenlijk kunnen we het op 17 juni te gehore brengen.  

Voor deze dag ga ik samen met jong getalenteerde spelers van DUMS (De Utrechtse Muziekschool) een gezamenlijke compositie maken voor deze dag. 

Onlangs heb ik het ingesproken gedicht Warm waterkrullers van Aalze Koster voor rietkwintet afgerond.  

Verder bewerk ik een paar harpstukjes voor harpduo en harptrio. 

Lijs op reis

De nieuwe interactieve kleuter- voorstelling van Theater Tweekant Lijs op reis beleefde vanaf september 2022  de eerste try outs. Deze keer schreef ik de teksten samen met Kira Kool die ook de voorstelling gaat spelen.

Thema,s  kwijtraken/  afscheid nemen en daarnaast ook avonturen beleven met een eekhoorn, een zeehond, een draak en de vijf grote dieren uit Afrika.  Ik maakte de muziek; orkestbanden met a capella zang en geluiden.  Derk Oudshoorn heeft de puntjes op de “ï” gezet met zijn regie. Via Cultuur en School in Utrecht wordt de voorstelling op Utrechtse scholen vertoond.  Ook is Lijs op reis  te boeken via info@theatertweekant.nl , of 06-81205956. 

Spreeuwen

Voor het 100 jarig bestaan van harmonie-orkest de Bazuin componeerde ik Spreeuwen  bij de film van Mondo Leon, waarin een grote wolk spreeuwen wordt gevolgd. De wolk krijgt de prachtigste vormen. 

Binnenkort is de bladmuziek bij uitgeverij Mansarda te krijgen. 

 

Keep it up

Keep it up voor altviool en harp is uitgegeven bij Matching Arts en te verkrijgen via de volgende link:

https://www.editionmatchingarts.com/

webshop/sheetmusic/product/201-hof-keep-it-up-2020-for-viola-and-harp

Muziektheater van Tweekant

Theater Tweekant maakt al sinds 2014 interactief muziektheater voor kinderen van 3-7 jaar. Alle voorstellingen worden na een Coronapauze weer gepeeld. 

Ik maakte voor alle voorstellingen de concepten, de liedjes en de toneelmuziek. 

Oe-koek een vogelsprookje over je anders voelen in je eigen nest maakte ik samen met Mary Heylema(tekst), even als Waar is kat? over verhuizen, kwijtraken speuren en samenwerken.  Piratenprinses gaat over stoer zijn als een  piraat of keurig en gehoorzaam als een prinses of iets er tussen in. Hiervan schreef ik de tekst zelf. 

mariannehof@yahoo.com